(¯`'·.¸(¯`'·.¸¸Mostra e Zez Group¸¸.·'´¯)¸.·'´¯)
Pershendetje vizitor i nderuar...
Me sa duket, ju nuk jeni identifikuar akoma ne faqen tone, ndaj po ju paraqitet ky mesazh per tju kujtuar se ju mund te identifikoheni qe te merrni pjese ne
diskutimet dhe temat e shumta te forumit tone.

- Ne qofte se ende nuk keni nje Llogari personale ne forumin ton, mund ta hapni nje te tille duke u Regjistruar
-Regjistrimi eshte falas dhe ju merr koh maksimumi 1 min...

Me Respekt dhe Kenaqesi:
Staffi i Forumit Mz-Group
Pershendetje vizitor i nderuar...
Me sa duket, ju nuk jeni identifikuar akoma ne faqen tone, ndaj po ju paraqitet ky mesazh per tju kujtuar se ju mund te identifikoheni qe te merrni pjese ne
diskutimet dhe temat e shumta te forumit tone.

- Ne qofte se ende nuk keni nje Llogari personale ne forumin ton, mund ta hapni nje te tille duke u Regjistruar
-Regjistrimi eshte falas dhe ju merr koh maksimumi 1 min...

Me Respekt dhe Kenaqesi:
Staffi i Forumit Mz-Group
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ForumForum  Latest imagesLatest images  KërkoKërko  RegjistrohuRegjistrohu  identifikimiidentifikimi  

Historia e Kozmetikës (Pjesa 1)

Shko poshtë 
AutoriMesazh
Kutle[SH]1
WebMaster & HacKer
WebMaster & HacKer
Kutle[SH]1

Historia e Kozmetikës (Pjesa 1) Empty
MesazhTitulli: Historia e Kozmetikës (Pjesa 1)   Historia e Kozmetikës (Pjesa 1) Icon_minitime2009-12-24, 2:34 pm

Me gjithë këto miliarda dollar të harxhuara cdo vit në industrinë e kozmetikës,ndonjëherë e gjejmë veten duke pyetur “Si ka arritur deri në këtë pikë?”. Kur ka filluar ajo, cka unë bëj cdo ditë para të zgjohem cdo mëngjes dhe mos të dal nga dera e shtëpisë pa e lyer fytyrën nga fillimi në fund?
Kozmetika Ne Lashtesi

Ju kujtohen egjiptianët? Kjo nis rreth 4 mijë vjet më parë. Pastërtia dhe aparenca e jashtme kanë qenë tmerrësisht të rëndësishme për egjiptianët. Ato besonin se aparenca ishte lidhja direkte me shëndetin e shpirtit. Mundoheshin të dukeshin dhe të mbanin gjithmonë erë të mirë. Dhe në një shoqëri e cila vlerëson më së shumti aparencën, njerëzit sigurisht do të mundohen të mbahen sa më shumë. Por egjiptianët duke qenë njerëz krijues, e përdornin kozmetikën për arsye shumë më të zgjuara se sa thjesht për tu dukur bukur.

Kozmetika Egjiptjane

Mesdemet ka qenë pluhuri I syve më I hershëm që ka ekzistuar-një substancë e përbër nga minerale bakri dhe plumbi. Ato mendonin se ngjyrat e errëta mund të dëbonin djajt e të këqijat. Ishte dhe gjithashtu një dizifenktant insektesh. Khol-i ishte një pudër e errët e cila dhe ajo u aplikonte rreth syve në formë ovale. Ishte një kombinim plumbi, frashëri, okre, bakri dhe bajamesh të djegura. Që ti jepnin më hijeshi aparencës se tyre ato aplikonin një përbërës me ujë dhe argjile të kuqe te pjesa e mollëzave. Ato ngjyrosnin dhe thonjtë e tyre me ngjyrë portokalli dhe të verdhë më një substancë të quajtur henna.
Teksa koha kalonte dhe kulturat ekspozoheshin ndaj njëra tjetrës, grekët filluan të merrnin praktikat e kozmetikës egjiptiane. U jepnin lëkurës tyre një ngjyrë të zbehtë me një fondatintë që përmbante plumb. Kjo u vërtetua fatale dhe në më shumë se në një rast. Më pas romakët filluan ti ngjyrosnin thonjtë e tyre me një kombinim nga gjaku I qingjit dhe dhjam I skuqur.Një romak I lashtë ka thënë “Nje grua pa tualet është si gjella pa kripë”!
Mbrapsht në krye Shko poshtë

Historia e Kozmetikës (Pjesa 1)
Mbrapsht në krye 
Faqja 1 e 1
 Similar topics
-
» Historia e Kozmetikës (Pjesa 2)
» Historia e Kozmetikës (Pjesa 3)
» Historia e parfumit
» ZEMER E VETMUAR PJESA E PESTE DIVX (PA REKLLAMA )
» ZEMER E VETMUAR PJESA E KATERT DIVX (PA REKLLAMA )

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
(¯`'·.¸(¯`'·.¸¸Mostra e Zez Group¸¸.·'´¯)¸.·'´¯) :: •°¤*(¯`°(MZ)•––––•(-• Arti dhe Kultura •-)•––––(MZ)°´¯)*¤° :: Moda dhe estetika-
Kërce tek: